Etiketler
- #1öğünlezzet (1)
- #fikrimuhim #nescafetr #nescafe #evinicafeçevir (1)
- #fikrimühim (2)
- #herbalife (1)
- #zayıflamak (1)
- #zayıflatankarışım (1)
- HAMURİŞİ (30)
- HİKAYELER (4)
- KADINCA (1)
- parodontaxturkiye (1)
- ŞİİR (3)
- TATLILAR (55)
- YEMEK TARİFLERİ (83)
28 Kasım 2012 Çarşamba
LAZANYA
Herkese merhaba.
şükürler olsun üzerimdeki uyuşukluğu atıp bir post yazabiliyorum
bugünkü tarifim çok basit ve çooook lezzetli bir tarif
basit olmasının sebebi klasik lazanya gibi haşlanmıyor direk malzemeleri üstüne koyup
fırına koyuyorsunuz 20 dakika sonra hazır
daha önce görmeyenler için paketininde fotoğrafını çektim
denemenizi tavsiye ediyor ve tarifime başlıyorum buyurun..
MALZEMELER
10 yaprak haşlanmayan lazanya
250 gr dana kıyma
4 adet sivri biber
2 adet küp doğranmış domates
yarım fincan yağ
1 fincan su
tuz karabiber
beşamel sos için;
2,5 bardak süt
1 kaşık margarin
2 yemek kaşığı un
tuz
YAPILIŞI
Kıymayı sıvı yağda kavurup biberleri ve domatesi ekleyelim
tuz karabiber ve suyumuzuda ekleyip 5 dakika pişirip dinlendirelim
beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım
unu yağda kavurup yavaş yavaş sütü ekleyip koyu ayran kıvamına gelinceye kadar pişirelim
borcamımıza sırasıyla 1 kepçe beşamel sos 4 kaşık kıymalı harç ve lazanya yaprağımızı
koyuyoruz bu sırayla 10 yaprak yapıyoruz en üste lazanya beşamel kıymalı harç tekrar beşamel
ve kaşar rendeleyip 200 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
Anlatırken biraz karışık oldu fakat yapılışı basit deneyin derim
eski lazanyalar gb haşlanmadığı için bana pratik geldi
benden bu kadar;)
AFİYET OLSUNN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Lazanya kendim hiç denemedim ama çok yedim :)
YanıtlaSilAma senin tarifin çok pratikmiş gerçekten canım, mutlaka deneyeceğim :)
Ellerine sağlık.. ıımmhh nefis görünüyor :)
bende her yediğimde aklıma garfield gelir;))
Silkedi bile ağzının tadını biliyor
dene valla çok basit
kocaman öpücükler canım;)
Daha önce hiç denemediğim bir lezzet gerçekten nefis görünüyor denemeye değer dedim kendi kendime ellerine sağlık canım ;)
YanıtlaSilbencede denemeye değer
Silgerçekten çok güzel oluyor
sağol canım benim;))
canım ya ben hiç lazanya yapmadım :(((
YanıtlaSilama senin tarifinden sonra en kısa zamanda deneyeceğim :))
çok sevdim...
ellerine sağlık...
bencede denemelisin
Silçok seviyorum bende çok;)
garfield'ın en sevdiği yemek
ağzının tadını biliyor kerata;)
2aydır aldım bekliyor öyle bir türlü yapamadım ama çok merak ediyorum tadını. çok güzel görünüyor
YanıtlaSiltadı güzel
Siliç harcı önemli zaten
iç harç ne kadar iyi yapılırsa
o kadar güzel oluyor
Ben de denedim geçen senelerde bu lazanyayı ama biz pek sevmedik, uymadı bize, paketin yarısı duruyor bile hatta:)))
YanıtlaSilaa nie çok güzel oluyor kuzum
Siliçini üstünde yazan gibi havuç soğan kıyma falan koyduysan
kötü olmuştur bence bu harç tarifiyle bir şans daha ver
cidden çok lezzetli oluyor yahu;)
Of of canım çekti çok severim eline sağlık canım çok güzel görünüyo,
YanıtlaSiltavuklu-mantarlısıda harika oluyor denedin mi
aa bak tavuklu mantarlısını denemedim
Silama yine domatesli sulu yapmamız lazım sanırım
susuz olmuyor dur ben birgün senin dediğin gibi deneyeyim..
bu lazanya yapraklarına bayılırım,yedekte hep bulunur mutfakta ,peynirlisini denemek geliyoru aklıma,ve tabi ki sonra unutuyorum,not tutmam lazım artık .Ellerine sağılık ,bayılırım buna.
YanıtlaSilgerçekten çok güzel oluyor canım.
Silyanlız peynirli konusu biraz karışık
yapraklar haşlanmadığı için domatesin suyuyla pişiyor
sırf peynirli kaskatı kesilir mazallah..
bak bu sayfayı benjamıne atıcam gecen gun mundar ettı valla ellerıne saaglık
YanıtlaSilöğrenir yavaş yavaş çocuk;)
Silteşekkürler güzel yorumun için
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Lazanyanın haşlanmaması da iyiymiş.
Sevgiyle kal.
Evet canım haşlanmaması baya pratikleştiriyor
Silteşekkürler sevgiler.