18 Şubat 2012 Cumartesi

PİRİNÇUNU HELVASI

MALZEMELER

- 2 su bardağı sıcak sut
-1 kahve fincanı margarin
- 1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
1,5-2 su bardağı tozşeker

YAPILIŞI

Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
Tozşekeri süte ilave edip eritin.
Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin.
Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın.
Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin.
Ya da varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))