18 Şubat 2012 Cumartesi

TARÇINLI KIZARTMA DONAT

MALZEMELER

- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1çay bardağı şeker
-1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 su bardağı un
- kızartmak için sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI

Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve şeker bir kapta karıştırılır.
Üstüne un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karıştırılarak bir çok katı olmayan bir hamur elde edilir.
Hafif unlu tezgahta 1 cm. kalınlığında açılır ve yuvarlaklar kesilir.
Ortalarıda ufak bir kapakla kesilerek çıkarılır.
Kızgın yağda kabarıp kızarana kadar her iki tarafı kızartılır.
Hemen pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanarak hazır hale getirilir.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))