18 Şubat 2012 Cumartesi

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

MALZEMELER

TABANI İÇİN
- 1.5 paket Eti burçak (toplam: 30 tane olacak)
- 2 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 küçük kahve fincanı
-1 avuç kadar çekilmiş ceviz
Önce bisküvileri robotto un haline gelinceye kadar çekin.
Sonra erimiş tereyağını karıştırıp, kaşık ile iyice karıştırın.
Orta boy bir kelepçeli kalıbın alt yüzeyine yağlı kağıt döşeyin ve kalıbı kelepçeleyin.
Bisküvi, tereyağ ve cevizleri iyice karıştırıp kaşıkla eze eze kalıba yerleştirin.
Yüksekliklerinin eşit olmasına dikkat edin. Ve hemen buzdolabına koyup, içini hazırlamaya başlayın.
İÇİ İÇİM MALZEMELER
-1 kutu pınar beyaz
-1 kutu labne
-2 yemek kaşığı kese yoğurdu
- 1 paket Nestle-Mis veya Pınar marka krema (SEK veya diğer kremaları almayın, çok sulu oluyor)
- 1.5 bardak toz şeker
-2 kaşık mısır nişastası
- 1 vanilya
-1 çorba kaşığı limon suyu
- 5 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Yaparken sıralama çok önemli.. Lütfen sırasıyla:
Önce pınar beyaz, labne ve kese yoğurtunu bir kaba koyup mixer ile Krema gibi olana kadar iyice çırpın.
Sonra toz şeker ekleyip çırpmaya devam edin.
Sonra, yumurtaları (teker teker çırpmanız çok önemli) kırın ve çırpın.
Ne kadar uzun süre çırparsanız o kadar kıvamlı oluyor. Limon suyu ve vanilyada ekleyin.
Tuzu ve nişastayı da koyun. En son kremayı ekleyin ve iyice çırpın.
Buzdolabına koyduğunuz kalıbı çıkarıp, tüm bu malzemeyi üzerine dökün.
170 derecede 1 saat pişirin (Fırın kapağını kesinlikle açmayın)
Ve piştikten sonra fırını kapayın ancak kapağını açmayın. 1 saat ılınmasını bekleyin
Bu arada: Donmuş franbuazlarınızı veya vişnelerinizi daha önceden çözmüş olmalısınız.
Çözerken delikli bir süzgeçe koyun ki, çözülen sular altındaki kaba biriksin.
Biriken meyve sularını bir kaba alın. İçine göz kararı su katın.
3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin
1 taşım kaynayana kadar sürekli karıştırarak koyultun.
Pişen cheesecake'in üzerine önce meyveleri dizin, ve sonra İyice ılınmış olan jölenizi dökün.
1 gün yenmeden buzdolabında beklemesi lazım.
Bu pastanın özelliği, pişerken önce kabarıp, sonra kenarlarının kabarık kalması ve ortasının çökmesidir.
Böylece meyveleri dizmek ve sosunu dökmek için yeriniz oluyor..
Kalıbın altına yağlı kağıt koymucaksanız yapışmaması için muhakkak yağlamanızı tavsiye ederim
Ben bu pastayı ilk yaptığımda yiyen herkes özsütün cheesecake zannetti denemenizi tavsiye ederim
parmak yedirten cinsten bir cheesecake tarifi deneyin pişman olmazsınız;)))))

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))