-3 adet kabak
-1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
-3 yemek kaşığı pirinç
-Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
-1 adet kesme şeker
- 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Kabaklarımızı yıkadıktan sonra soyucunun tırtıklı kısmı ile kazıyoruz.
Kabaklarımızı uzunlamasına 4 e sonrada 3-4 cm.uzunlukta keselim.
Yağı tencereye alalım ve ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Rendelediğimiz domatesleri ekleyelim,daha sonra kabakları,tuzu,şekeri,pirinci ve suyunu ekleyip
kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk. pişiriyoruz.
AFİYET OLSUNN..
Süper bir yaz yemeği olmuş,ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilsağol canım
Silgerçektende öyle;)
sevgiler;)
klasik, geleneksel yaz yemeği:)))
YanıtlaSilinsan nasıl da özlüyor kabağı değil mi kışın:)))
ellerine sağlık güzelim, tam yemelik olmuş:))
kabak sevilir yahu
Sildediğin gb özlüyoruz çoğumuz kışın
hormonsuzken yiyelim mevsiminde canım boll bolll;)
uzun zamandır bu yemekten yapmıyordum...
YanıtlaSilözlemişim....
iyiki hatırlattın...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
elıne saglık cnm
YanıtlaSilsağol tatlım.
Silsevgiler