6 Temmuz 2012 Cuma

PİRİNÇLİ KABAK



MALZEMELER
-3 adet kabak
-1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
-3 yemek kaşığı pirinç
-Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
-1 adet kesme şeker
- 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Kabaklarımızı yıkadıktan sonra soyucunun tırtıklı kısmı ile kazıyoruz.
Kabaklarımızı uzunlamasına 4 e sonrada 3-4 cm.uzunlukta keselim.
Yağı tencereye alalım ve ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Rendelediğimiz domatesleri ekleyelim,daha sonra kabakları,tuzu,şekeri,pirinci ve suyunu ekleyip
kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk. pişiriyoruz.

AFİYET OLSUNN..

7 yorum:

  1. Süper bir yaz yemeği olmuş,ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  2. klasik, geleneksel yaz yemeği:)))
    insan nasıl da özlüyor kabağı değil mi kışın:)))
    ellerine sağlık güzelim, tam yemelik olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabak sevilir yahu
      dediğin gb özlüyoruz çoğumuz kışın
      hormonsuzken yiyelim mevsiminde canım boll bolll;)

      Sil
  3. uzun zamandır bu yemekten yapmıyordum...
    özlemişim....
    iyiki hatırlattın...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))