18 Şubat 2012 Cumartesi

KREMALI İNCİR TATLISI

MALZEMELER
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-7 tane kuru incir
SOSU İÇİN
- 1,5 su bardağı su
-1 yemek kaşığı nescafe
- 2 tatlı kaşığı şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ
piştikten sonra 1 paket krem şanti toz olarak

HAZIRLANIŞI
1. İncirleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
2. Küçük parçalar halinde kesin.
3. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
4. Un, kabartma tozu, ceviz içi ve doğranmış incileri iyice çırpın.
5. Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını dökün.
6. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
7. Muhallebisini hazırlamak için tencerede süt, nişasta, un ve toz şekeri karıştırın.
8. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
9. Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra toz krem şantiyi içine ekleyip mikserle çırpın.
10. Pişen keki fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.
11. Kahve su ve şekeri kasede eritin pişmicek
12. Keki kahveli karışımla ıslatın.
13. Üzerine muhallebiyi dökün.
14. Dilimleyerek servis yapın

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))