18 Şubat 2012 Cumartesi

ELMALI TURTA

HAMUR MALZEMELER
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
-1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
-4 Orta büyüklükte elma
- 5 Yemek kaşığı şeker
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
-1 bardak dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.
Bu arada elmalar rendelenir.Şeker ceviz ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.
Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.
Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.
Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.
180 Derece fırında 20 dakika pişirilir. fırından çıkınca üzerine bolca pudra şekeri serpilir

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))