18 Şubat 2012 Cumartesi

BALKABAĞI PRENSES

MALZEMELER
-1/2 kg bal kabak (kabak seçerken renginin koyu ve parlak olmasına dikkat edin,koyu turuncu kabak daha tatlıdır ve çabuk pişerler.)
-1 bardak şeker
-1 kahve fincanı iri döğülmüş ceviz

1/2 çay bardağı su eğer kabak çok su bırakmamışsa Kabak dilmlerini şekere yatıralım, birkaç saat suyunu bırakması için bekletelim.
Kısık ateşte yarım saat pişirelim.( Pişmeye yakın ateşi çoğaltın ki ki biraz karamelize olsun.)
El blendri ile püre haline getirelim ve 1 fincan iri döğülmüş ceviz ile karıştıralım.
Cam kaselere yarısını dolduracak şekilde paylaştıralım.
MUHALLEBİSİ
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığıpirinç unu
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı dolusu un
-1 ufak parça damla sakızı
Süt ve diğer malzemeleri güzelce el blendri ile çırpalım
ocakta muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim, tekrar blendrdan geçirelim ki macun gibi kıvamı olsun.
Kabak pürelerinin üzerine pişen muhallebimizi dökelim yemeye doyamıcağınız bir tatlı..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))