18 Şubat 2012 Cumartesi

FİNCANDA KEK

Eğer fırınınız yoksa bu kek tam size göre ihtiyacınız olan tek şey tencere ve nescafe fincanları. Fincanlar çatlarmı diye düşünmeyin çünkü çatlamıyor. En az fırın keki kadar lezzetli. ister arasına meyveler koyun, ister krema, isterseniz krem şanti sizin hayal gücünüze kalmış. Tarifim aşağıdaki gibi umarım memnun kalırsınız

MALZEMELER
-1 yumurta
-1.5 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 çay bardağı un
-2 yemek kaşığı kakao
İstenirse arasına krem şanti ve üzerine çikolata sosu

YAPILIŞI
-Tüm malzemeyi nasıl kek yapıyorsanız sırayla çırpın.
-Nescafe fincanlarının yağlayın,yarılarına kadar kek hamuruyla doldurun.
-Tencerenize fincanları yerleştirin.
-Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su doldurup ,tencerenin ağzını bir bezle örterek ağzını kapatıyoruz.Burada örttüğümüz bez içerde ki buharlanmadan oluşacak su damlacıklarını emiyor.
-Tencereyi ocağımıza koyup altını yakıyoruz.
-Kaynadıktan sonra 20 dk kısık ateşte bekletiyoruz.15 dk da dinlendirdikten sonra tenceremizi açıyoruz. Mis gibi keklerimiz karşımızda.Fincana hafifçe vuduğumuzda düşerler zaten.İster o halleriyle ister arasına krem santi üzerine çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))