18 Şubat 2012 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler
1 litre süt
1 Çay bardağı pirinç 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı nişasta 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya
Hazırlanışı 1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.) 2- Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir. 3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir. 4- Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır. 5- Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur. 6- Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.) 7- Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.
Sade sütlaç yapıcaksanız, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir.İsteğe bağlı limon kabuğu eklenebilir

2 yorum:

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))