10 Mart 2012 Cumartesi

UN HELVASI

MALZEMELER
1/2 paket tereyagi

2 dolu su bardagi elenmis un

1,5 su bardagindan biraz fazla su

1,5-2 su bardagi seker

1 su bardagi kadar kavrulmus fistik ve ceviz karisimi (ince kiyilmis)


YAPILISI

Derin bir tencerenin icinde tereyagini eritin. Elenmis unu yavas yavas erimis tereyagina ekleyin ve surekli, tahta kasikla karistirarak kavurun. Unun rengi koyulasana kadar surekli karistirin. Un iyice kavruldugunda rengi ve kokusu degisir. Ayri bir tencerede su ve sekeri kaynatin. Kaynayan serbeti, kavrulmus unun icine yavas yavas dokun ve ayni anda surekli karistirin. Daha sonra hafif kavrulmus fistigi ve cevizleri rondoda ince kiyin ve icine ekleyip, iyice karistirin. Daha sonra ocagi kapatin ve 5 dakika kadar dinlendirin. Un helvasini istediginiz sekil kalipla veya kasikla sekil vererek, servis tabagina alin, uzerinide kiyilmis cevizle susleyerek servis yapin.


AFIYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))