1 litre süt
1 Çay bardağı pirinç 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı nişasta 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya Hazırlanışı 1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.) 2- Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir. 3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir. 4- Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır. 5- Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur. 6- Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.) 7- Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.
Sade sütlaç yapıcaksanız, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir.İsteğe bağlı limon kabuğu eklenebilir
Canım blogunu takibe aldım.Sevgiler :):):)
YanıtlaSilwww.ayseguldonmez.blogspot.com
www.gozdeayse.blogspot.com
www.bloglovin.com/blog/1936765/ayseguls-daily-fashion-tips
sağol canım. sevgiler;))
YanıtlaSil