Egedeyiz maşallah ot bakımından zenginiz.
Bugünkü yemeğin tamamı anneannemin yazlığın bahçesinden
MALZEMELER
1 demet gelincik otu
1 demet ebegümeci otu
4 sap dağ pırasası
1 büyük soğan
2 diş sarmısak
150gr kıyma
yarım fincan pirinç
yarım limon suyu, 1 kaşık un
1 bardak su
YAPILIŞI
Otlarımızı ayıklayıp doğrayıp 1 gece öncesinden suda bekletelim
(Çamuru böceği varsa die ben öyle yapıyorum)
Pişirmeden öncede en az 3 su yıkayalım
Soğanımızı yemeklik doğrayıp kıyma ile sıvıyağda kavutalım
Otlarımızı, sarmısak ve pirinci ekleyip kapağını kapatıp sulanmasını bekleyelim
çıkan suyundan 1 kepçe ayrı bir kaseye alıp yarım limon ve un ile iyice çırpalım
otlara 1 bardak soğuk su ekledikten ssonra çırptığımız karışımı yavaşça dökelim
tuzunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUNN..
Daha ne olsun birbirinden lezzetli otlar var içinde. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSillezzetli ve sağlıklı;)
Silteşekkürler.
Eline sağlık nefis görünüyor:)
YanıtlaSilteşekkür ederim;)
Silbizd eşimle ot yemeklerini çok severiz.
YanıtlaSilelelrine sağlık
www.bakbuharika.com
ohh ne güzel aynı şeyleri sevmeniz
Silteşekkürler canım
Tam sağlık yemeği olmuş bol sebzeli :)
YanıtlaSilebegümeci otu yemedim hiç :)
teşekkür ederiim;)
Silebegümeci çok lezzetli bir ot
zeytinyağlısıda oluyor
kıymalısıda
etliside
veee en lezzetlisi sarmasıda yapılıyor
sarmasına ailecek bayılırız;)
tavsiye ederim çok şifalı bir ot
ellerine sağılık canım ve afiyet olsun.
YanıtlaSilsağol canım
Silbak sen metroya gidiyorsun
ordada satılmaya başlanmış
paketlerde.
hiç yemedim ama harika birşeye benziyor...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
çoook güzel bir ot canım
Silhiçbirşeye benzemiyor
kokusuz böyle ıspanak gibi buruk bir tadı yok
çok hafif