Bu mevsimde mangal keyfi yapamadığımız için
patlıcan kebabını fırında tepside yapmaya karar verdik
pişmesi uzun sürsede güzel oldu
MALZEMELER
1 kilo kıyma
200gr kuyruk yağı
tuz, karabiber
6 adet patlıcan
istenirse ortasına biber soğan
1 çaybardağı su
YAPILIŞI
kuyrukyağını donukken kıymanın içine rendeliyoruz
kıymaya kuyrukyağı tuz ve karabiber ekleyip yarım saat iyice yoğurup
en az 2 saat dolapta dinlendirelim
2 saat sonra tekrar tuz koyup yarım saat daha yoğurup
2 parmak kalınlığında dilimlediğimiz patlıcanlarla yuvarladığımız köfteleri
1 köfte 1patlıcan şeklinde tepsiye dizelim
ortasına biber ve 1adet soğanı dilimleyip suyuda ekleyip tepsimizi
alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derce fırına verelim
1 saat üstü folyolu piştikten sonra folyoyu çıkarıp
kebabımız kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN..
bizim kız boş durmamış :))
YanıtlaSilcanım ben bu yemeği çok seviyorum :))
fırında piştiği için çok hafif oluyor...
ellerine sağlık...
melikeciğim boş duranı allah sevmezmişdemi;)
YanıtlaSilzor pişiyor ama lezzetli ve hafif
daha ne olsun
:))
Silevet aynen öyle...
bi de bunu patlıcanları kızartıp öle fırına veriyorlar o zaman daha mı agır oluyor tadı kuzum : ) güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım kıymada yağ olduğu için patlıcanda kızarırsa
Sildediğin gibi çok ağır olur
zaten kış eve kapandık birde kalorili şeyler yersek
vayyyy halimize;)
canım eline sağlık.yazın sıkça yapıyordum.biz ailecek çok severiz.ben iki türlü de denedim.bence patlıcanlar kızarınca daha lezzetli oluyor.denemeni tavsiye ederim sevgiler.
YanıtlaSilsağol canım;)
Silne bileyim ben ağır olur die böyle yapıyorum
ama yinede favorim mangalda şişte;)
cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik..
YanıtlaSilteşekkürler et seven buna bayılır çok lezzetli tavsiye ederim..
Siliyi akşamlar canım,ben gelesiye kadar yemek pişmiş,yenmiş ,eh bana da ellerine sağılık demek kaldı .
YanıtlaSiliyi akşamlar kuzum bu saate yendide biti bile;)
Sil