konserve gömme yapıyorum buyurun tarifime
4 kilo çekirdeksiz topan patlıcan
1 kilo kırmızı biber
4 adet büyük kuru soğan
4 adet iri domates
közleyip dilimliyoruz
içine 2 yemek kaşığı tuz 1 limon ve 1 çay bardağı zeytinyağ koyup karıştıralım.
kavanozlarımıza paylaştırıp geniş bir tencereye su koyup kavanozları ters çevirip
yarım saat kaynatalım
Kışın üzerine biraz daha yağ limon ve maydonoz koyup ağız tadıyla yiyelim
AFİYET OLSUNN..
ellerine sağlık tatlım....
YanıtlaSilmiiis miiiis....
kocaman sevgiler.....
sağol canım benim
YanıtlaSildarısı başına ;))
aaaaaa,şaşırdım nasıl kaynatığını görünce,kavanozlar çatlamıyoru böyle?ben bez koyarım altta ,kapaklar üstüne bakar vaziyette yerleştiririm,üstüne yine bir havlu,yarıya su ve öyle kaynatırım ,bana bir gelsene anlaşalım mail ile.
YanıtlaSiltatlım ben kışlık domates konservelerimide aynı şekilde yapıyorum hiçbirşey olmuyor
YanıtlaSilkavanozlarda çatlamıyor hiç korkma senin dediklerinide ben ilk kez duydum.
herkesin usulü farklı oluyor.
ayrıca benim ki gibi ters koyunca kavanozları kapakların açılmama ihtimali yani içindekilerin bozulmama ihtimali daha fazla oluyor
kapaklar daha sıkı vakumlanıyor aklında olsun denersen yaz sonucu sevgiler;)
seninki daha pratik,mantıklı geliyoru aslında ,yapmayı düşünüyorum ,hayırlısı.Çok teşekür ederim canım,iyi tatiller.
YanıtlaSilbu yöntemle istediğin herşeyin konservesini yapabilirsin
Sildenemeye değer bence hadi bakalım kolay gelsin
sevgiler