17 Temmuz 2012 Salı

KONSERVE GÖMME

Herkese merhaba bugün hazır yazlıktayken kışlık hazırlıklarıma başlamış bulunmaktayım.
konserve gömme yapıyorum buyurun tarifime

4 kilo çekirdeksiz topan patlıcan
1 kilo kırmızı biber
4 adet büyük kuru soğan
4 adet iri domates
 közleyip dilimliyoruz

içine 2 yemek kaşığı tuz 1 limon ve 1 çay bardağı zeytinyağ koyup karıştıralım.
kavanozlarımıza paylaştırıp geniş bir tencereye su koyup kavanozları ters çevirip
yarım saat kaynatalım

Kışın üzerine biraz daha yağ limon ve maydonoz koyup ağız tadıyla yiyelim


AFİYET OLSUNN..

6 yorum:

  1. ellerine sağlık tatlım....
    miiis miiiis....
    kocaman sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. sağol canım benim
    darısı başına ;))

    YanıtlaSil
  3. aaaaaa,şaşırdım nasıl kaynatığını görünce,kavanozlar çatlamıyoru böyle?ben bez koyarım altta ,kapaklar üstüne bakar vaziyette yerleştiririm,üstüne yine bir havlu,yarıya su ve öyle kaynatırım ,bana bir gelsene anlaşalım mail ile.

    YanıtlaSil
  4. tatlım ben kışlık domates konservelerimide aynı şekilde yapıyorum hiçbirşey olmuyor
    kavanozlarda çatlamıyor hiç korkma senin dediklerinide ben ilk kez duydum.
    herkesin usulü farklı oluyor.
    ayrıca benim ki gibi ters koyunca kavanozları kapakların açılmama ihtimali yani içindekilerin bozulmama ihtimali daha fazla oluyor
    kapaklar daha sıkı vakumlanıyor aklında olsun denersen yaz sonucu sevgiler;)

    YanıtlaSil
  5. seninki daha pratik,mantıklı geliyoru aslında ,yapmayı düşünüyorum ,hayırlısı.Çok teşekür ederim canım,iyi tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yöntemle istediğin herşeyin konservesini yapabilirsin
      denemeye değer bence hadi bakalım kolay gelsin
      sevgiler

      Sil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))