Etiketler
- #1öğünlezzet (1)
- #fikrimuhim #nescafetr #nescafe #evinicafeçevir (1)
- #fikrimühim (2)
- #herbalife (1)
- #zayıflamak (1)
- #zayıflatankarışım (1)
- HAMURİŞİ (30)
- HİKAYELER (4)
- KADINCA (1)
- parodontaxturkiye (1)
- ŞİİR (3)
- TATLILAR (55)
- YEMEK TARİFLERİ (83)
17 Temmuz 2012 Salı
FAVA
Mezelerden en çok patlıcan ve favayı severim baktım blogumda fava tarifim yok
fava yapıp yayınlamaya karar verdim buyurun tarifime
MALZEMELER
2 su bardağı kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 kesme şeker
4 bardak su
YAPILIŞI
Baklayı ayıklayıp yıkadıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip
Düdüklü tencerede 15 dakika pişirip blenderdan geçirip kabımıza dökelim
soğuyup donduktan sonra zeytinyağ ve limonla ezip dereotu ve soğanla servis edelim
AFİYET OLSUNN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
favayı hiç duymamıştım....
YanıtlaSilbak öğrendiğim iyi oldu...
sağol ttalım...
öptüm kocaman...
biz egelilerin baş mezesidir fava
Silbalık rakı fava üçlüsü çoğumuzun favorisidir egede
denemeni tavsiye ederim
sevgiler canım..
buzdolabına yoksa buzluğa mı koymak gerekiyor?? dondurduktan sonra demişsin yaa?? adını çok duydum ama sanırım hiç tatmadım ben favayı.. ellerine sağlık canım: )
YanıtlaSilpiştikten sonra blenderdan geçirip bir kaba döküyorsun
Silbuzdolabına fln gerek yok o 1 saat içerisinde kendi kendine
donuyor yağ gb sonra zeytinyağ ve limon döküp çatalla eziyorsun
dene güzel bir ege mezesidir;)
Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler canım..
Silben bodruma gelince tanıştım ilk favayla
YanıtlaSilama burada iri baklayla değil ufak bir bakla çeşidi var gambilli bakla ismi kilosu et fiyatı kadar çok az bulunuyor. değerli bayağı burda
çok farklı lezzeti var mercimek gibi pişiyor.
soğanla beraber düdüklüye koyuyorum .
çok katı yapmıyorlar genelde ekmekle banarak yerler.
limon sıkılır ve zeytinyağı eklenir servis edilirken..
seninde ellerine sağlık...