17 Temmuz 2012 Salı

FAVA


Mezelerden en çok patlıcan ve favayı severim baktım blogumda fava tarifim yok
fava yapıp yayınlamaya karar verdim buyurun tarifime

MALZEMELER
2 su bardağı kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 kesme şeker
4 bardak su

YAPILIŞI
Baklayı ayıklayıp yıkadıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip
Düdüklü tencerede 15 dakika pişirip blenderdan geçirip kabımıza dökelim

soğuyup donduktan sonra zeytinyağ ve limonla ezip dereotu ve soğanla servis edelim


AFİYET OLSUNN..

7 yorum:

  1. favayı hiç duymamıştım....
    bak öğrendiğim iyi oldu...
    sağol ttalım...
    öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz egelilerin baş mezesidir fava
      balık rakı fava üçlüsü çoğumuzun favorisidir egede
      denemeni tavsiye ederim
      sevgiler canım..

      Sil
  2. buzdolabına yoksa buzluğa mı koymak gerekiyor?? dondurduktan sonra demişsin yaa?? adını çok duydum ama sanırım hiç tatmadım ben favayı.. ellerine sağlık canım: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piştikten sonra blenderdan geçirip bir kaba döküyorsun
      buzdolabına fln gerek yok o 1 saat içerisinde kendi kendine
      donuyor yağ gb sonra zeytinyağ ve limon döküp çatalla eziyorsun
      dene güzel bir ege mezesidir;)

      Sil
  3. Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ben bodruma gelince tanıştım ilk favayla
    ama burada iri baklayla değil ufak bir bakla çeşidi var gambilli bakla ismi kilosu et fiyatı kadar çok az bulunuyor. değerli bayağı burda
    çok farklı lezzeti var mercimek gibi pişiyor.
    soğanla beraber düdüklüye koyuyorum .
    çok katı yapmıyorlar genelde ekmekle banarak yerler.
    limon sıkılır ve zeytinyağı eklenir servis edilirken..
    seninde ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))