18 Mayıs 2012 Cuma

CİĞER IZGARA

kuzu ciğeri benim kurtarıcı yemeğim kan seviyemin yüksekliğini çoook şükür ciğere borçluyum
hatta en son gittiğim doktor bile şaşırdı çok zayıfsın ve çok beyazsın kan tahlilini daha
düşük bekliyordum dedi. Yani çok sevmeseniz bile hiç olmazsa ayda bir kez sağlığınız için
yemenizi tavsiye ederim helede kansızlık sorunu olanların.. buyurun tarifime

MALZEMELER
yarım kilo kuzu ciğer
1 çay bardağı süt
2 kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI
ciğeri ince uzun şeritler halinde ince ince keselim.
derin kapaklı bir kapta süt, yağ ve baharatları karıştırıp ciğerleri bu karışıma ekleyip
buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
tost ızgarasına 1 yemek kaşığı yağ koyup ciğerleri pişirelim sıcak sıcak afiyetle yiyelim.

AFİYET OLSUNN..

4 yorum:

  1. ciğeri çok severim; ben arnavut ciğeri yaparım genellikle de, bunu da yapabilirim sanırım:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım
      ben kavurmasını birde mangalda yapılanı severim
      ama buda mangaldan farksız oldu
      herkese alternatif olsun diye yayınladım istersen denmeni tavsiye ederim;)
      sevgiler güzelimm..

      Sil
  2. Ciğerin her türlüsüne bayılırım. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. hmmm bende çok seviyorum
    sağol sevgilerr;)

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))