kuzu ciğeri benim kurtarıcı yemeğim kan seviyemin yüksekliğini çoook şükür ciğere borçluyum
hatta en son gittiğim doktor bile şaşırdı çok zayıfsın ve çok beyazsın kan tahlilini daha
düşük bekliyordum dedi. Yani çok sevmeseniz bile hiç olmazsa ayda bir kez sağlığınız için
yemenizi tavsiye ederim helede kansızlık sorunu olanların.. buyurun tarifime
MALZEMELER
yarım kilo kuzu ciğer
1 çay bardağı süt
2 kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon
YAPILIŞI
ciğeri ince uzun şeritler halinde ince ince keselim.
derin kapaklı bir kapta süt, yağ ve baharatları karıştırıp ciğerleri bu karışıma ekleyip
buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
tost ızgarasına 1 yemek kaşığı yağ koyup ciğerleri pişirelim sıcak sıcak afiyetle yiyelim.
AFİYET OLSUNN..
ciğeri çok severim; ben arnavut ciğeri yaparım genellikle de, bunu da yapabilirim sanırım:))
YanıtlaSilellerine sağlık
sağol canım
Silben kavurmasını birde mangalda yapılanı severim
ama buda mangaldan farksız oldu
herkese alternatif olsun diye yayınladım istersen denmeni tavsiye ederim;)
sevgiler güzelimm..
Ciğerin her türlüsüne bayılırım. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilhmmm bende çok seviyorum
YanıtlaSilsağol sevgilerr;)