MALZEMELER
2 bardak kırmızı mercimek
1 buçuk çay bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük boy kuru soğan
1çay bardağı sıvıyağ
4 adet taze soğan
1demet maydanoz
tuz, karabiber, kuru nane, kimyon, acı biber
2 diş sarmısak
YAPILIŞI
Mercimegi 5 bardak su ile eriyinceye kadar haşlıyoruz.
haşlandıktan sonra bulgurunu koyup karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
yağımızı tavada kızdırıp soğan ve salçayı kavuruyoruz sarmısak ve baharatlarıda ilave edip
bu karışımımızı mercimeklere ekliyoruz.
maydanoz ve taze soğanımızı ince ince doğrayıp onlarıda mercimeğimize koyup yoğurup
şekil veriyoruz.
AFİYET OLSUNN
ben de bugün yaptım biliyor muusn, hatta resimlerini de çektim ama yazısını yazmak kaldı bir tek:))))
YanıtlaSiltesadüfe bakar mısın?
özlemciğim seni sadece buradan tanısamda gerçekten çok kanım ısındı
YanıtlaSilkalp kalbe karşı diyorum bu durumda;))
Değil mi Gözdecim, aynen öyle.İnsanların anlaşabilmesi için görüşmesi gerekmez.Belki komşularımla hergün görüşüyorum ama bu denli paylaşımda bulunamıyorum.İletişimde bulunmak için görüşmek gerekmez, bak burdan da ne güzel anlaşabiliyoruz, değil mi?
YanıtlaSilEvet canım valla gayet güzel paylaşıyoruz çoğu şeyimizi.
YanıtlaSilsenin orda komşulukta varmış ne güzel bizde o da yok
aman işte herkes kendi halinde;))
Mmm.. Bayılırım :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler;)
Silnerdeyse herkesin beğendiği bir tattır mercimek köftesi
bizde bayıla bayıla yedikk
sevgiler
bayilirim.ellerinize saglik.ustunede bolca limon.nefiss
YanıtlaSilteşekkürler;))
Silbende limon sıkarak yemeyi seviyorum..