12 Nisan 2012 Perşembe

MANTARLI KABAK

Bu tarifi yeni keşfettim ben bütün malzemeleri birbirine çok yakıştırdım.
Özellikle kabak sevmiyorsanız bu tarifi deneyin derim kabak yemeyenlere bu tarifimle
yedirmeyi başardım. Yanında arpa şehriye pilavı ve kuru cacıkla servis yaptım  evet şimdi
buyurun tarifime..

MALZEMELER
3 parça kemiksiz tavuk but
2 adet kabak
2 adet yeşil biber
yarım kilo kültür mantarı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
rendelenmiş tulum peyniri
zeytinyağ, tuz, karabiber

YAPILIŞI
tavukları küçük küçük doğrayıp küp kestiğimiz soğanlarla kavuruyoruz.
bütün sarmısakları ve dilimlediğimiz mantarları tenceremize ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Kabakları ortadan ikiye bölüp dilimliyoruz biberleride doğradıktan sonra hepsini tenceremize
koyup tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra 1 fincan su ekleyip 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Kabaklar hafif yumuşayınca yemeğimiz pişti demektir. (Kabaklar çok yumuşamıcak)
Servis yaparken rendelenmiş tulum peynirini yemeğimizin üzerine serpiştirelim sıcağıyla erisin..

AFİYET OLSUNN..

6 yorum:

  1. Kabaks ever olarak ilkfırsatta deneyeceğim.
    Sevgiler canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sağol canım medem sende benim gb kabak seversin şiddetle tavsiye ediyorum
    sevgiler;))

    YanıtlaSil
  3. yalnız sunumuna bayıldım ben ellerine sağlık mantarı çok severim :)

    YanıtlaSil
  4. sağol canım elimden geldiğince yapıyorum işte birşeyler;)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık güzelim, mantar zaten benim başımın tacıdır, ama eş durumundan kırk yılda bir pişenlerden kabak da mantar da bizim evde:)))

    YanıtlaSil
  6. sağol canım güzel oluyor bu şekilde ikiside eşin yemese bile dediğin gb arada pişirip sen ye;)) sevgiler

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))