Bu tarifi yeni keşfettim ben bütün malzemeleri birbirine çok yakıştırdım.
Özellikle kabak sevmiyorsanız bu tarifi deneyin derim kabak yemeyenlere bu tarifimle
yedirmeyi başardım. Yanında arpa şehriye pilavı ve kuru cacıkla servis yaptım evet şimdi
buyurun tarifime..
MALZEMELER
3 parça kemiksiz tavuk but
2 adet kabak
2 adet yeşil biber
yarım kilo kültür mantarı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
rendelenmiş tulum peyniri
zeytinyağ, tuz, karabiber
YAPILIŞI
tavukları küçük küçük doğrayıp küp kestiğimiz soğanlarla kavuruyoruz.
bütün sarmısakları ve dilimlediğimiz mantarları tenceremize ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Kabakları ortadan ikiye bölüp dilimliyoruz biberleride doğradıktan sonra hepsini tenceremize
koyup tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra 1 fincan su ekleyip 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Kabaklar hafif yumuşayınca yemeğimiz pişti demektir. (Kabaklar çok yumuşamıcak)
Servis yaparken rendelenmiş tulum peynirini yemeğimizin üzerine serpiştirelim sıcağıyla erisin..
AFİYET OLSUNN..
Kabaks ever olarak ilkfırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler canım..
Ellerine sağlık.
sağol canım medem sende benim gb kabak seversin şiddetle tavsiye ediyorum
YanıtlaSilsevgiler;))
yalnız sunumuna bayıldım ben ellerine sağlık mantarı çok severim :)
YanıtlaSilsağol canım elimden geldiğince yapıyorum işte birşeyler;)
YanıtlaSilellerine sağlık güzelim, mantar zaten benim başımın tacıdır, ama eş durumundan kırk yılda bir pişenlerden kabak da mantar da bizim evde:)))
YanıtlaSilsağol canım güzel oluyor bu şekilde ikiside eşin yemese bile dediğin gb arada pişirip sen ye;)) sevgiler
YanıtlaSil