14 Nisan 2012 Cumartesi

İSLİM KEBABI


Uzun zamandır yapmayı planladığım bu güzel kebabı yapmak bugüne nasip oldu..
Yanına tereyağlı pilav ve cacık ile soframızı doldurmayı başardı;) buyurun tarifime..

MALZEMELER
4adet patlıcan
Köfte için;
300 gr kıyma
1adet soğan
1bardak galeta unu
maydanoz
tuz, karabiber, kimyon
Sosu için;
1 kaşık domates salçası
1 bardak sıcak su
tuz karabiber kimyon

YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı soymadan uzunlamasına dilimleyip yağda hafif kızartalım.
köftelerimizi tarife göre hazırlayıp onlarıda çok az kızartalım.
Kızarttığımız patlıcanlardan 2 tane alıp 't' şeklinde koyup ortasına köftemizi koyup kapatalım.
Üstüne açılmasın diye kürdan batırıp domates koyalım.
Sosumuzu hazırlamak için salçayı sıcak suda iyice eritip baharatları koyalım ve hazırladığımız
kebaplarımızın üzerine dökelim.
Fırınımızı alt 180 dereceye ayarlayıp kebaplarımızı 20 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUNN..

11 yorum:

  1. yaaaaa, patlıcan da bizim evin yasaklılarından:)))ama yemeğe kıyılamıyacak kadar güzel görünüyor.ellerine sağlık Gözdecim :)))

    YanıtlaSil
  2. canım benim kıyamam sana buyur gel güzelim ben yedireyim sana;) sağol canım benim
    gerçekten güzel oldu kıyıp yedik oni;))

    YanıtlaSil
  3. offf offffffff
    yaninada bir coban salata:))))))))
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. evet çoban salatada ii gider;)) biz bu kez cacık tercih ettik.
    Sevgiler;))

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık patlıcanın her haline aşığım.

    YanıtlaSil
  6. aynen bende bayılırım patlıcana:)) sağol tatlım sevgiler;)

    YanıtlaSil
  7. Çoks everim islim kebabaını,nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım sık yaptığım bir şey olmasada yapmışken paylaşmak istedim bende çok seviyorum ama biraz ağır bir yemek olduğuundan sık sık yapmıyorum güzel yorumun için teşekkür ederim canım..;))
      Sevgiler

      Sil
  8. ramazan davetlerinde yaptığım bir yemek çokda lezzetli oluyor sizinki de enfes gözüküyor harika

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim güzel yorumunuz için gerçekten çok güzel bir yemek sizinle aynı fikirdeyim;))

    YanıtlaSil
  10. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))