18 Şubat 2012 Cumartesi

TUZLU PASTANE KURABİYESİ

MALZEMELER
-2 yumurta(sarısı hamura akı üzerine)
- yarım çay bardağı sirke
-yarım paket margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı şeker
-1 çay kaşığı mahlep ve tuz
-1 paket kabartma tozu
-alabildiğine un. üzeri için susam yada çörekotu

Hazırlanışı;
Oda sıcaklığındaki margarine bütün malzemeler eklenip iyice yoğrulur
Kulak memesi kıvamına gelen hamura istenilen şekil verilir.
Hamur önce yumurta akına sonra susam ya da çörekotuna batırılıp tepsiye dizilir.
170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. ağızda dağılan kurabiye sevenlere...
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))