18 Şubat 2012 Cumartesi

PÜRELİ DİLİM BÖREK

MALZEMELER
- 4 yufka
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 100gr rende kaşar
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet haşlanmış orta boy patates
- Tuz, karabiber (1’er tatlı kaşığı)
YAPILIŞI
Bir kabın içinde sıvıyağı, yumurtaları, yoğurdu, haşlayıp püre yaptığımız patatesleri, kaşarı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Birinci yufkayı serip üzerine bu harçtan yayın. İkinci yufkayı da bunun üzerine yerleştirip aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. yufkanın üzerine de harçtan döküp yufkaları rulo yapın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. pişmeden yarım saat önce dolaptan çıkarıp yarım saat buzluğa koyalım daha sonra buzluktan çıkarıp 2parmak eninde dilimleyelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri dizip üzerine 1yumurta çırpıp sürelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler hafif kızarıncaya kadar pişirin

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))