18 Şubat 2012 Cumartesi

TAVUKLU PEYNİRLİ KİŞ

MALZEMELER

KİŞ HAMURU
- 2.5 su bardagi un
- Yarim su bardagi siviyag
- 1 adet yumurta
-2 yemek kasigi yogurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
İÇ MALZEMESİ:
- 2 patates
-1 sogan
- 300 gr gogus tavuk eti
- 1 çay kasigi köri
-Yarim demet dereotu
- 1 adet renkli biber
-100 gr kadar kup kup kesilmis beyaz peynir
- Yarim su bardagi rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber
-2 yemek kasigi yogurt
- Yarim paket krema
-1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
1) Patatesler soyulur, ince ince dogranir.
1-2 yemek kasigi siviyag ile piyazlik kiyilmis yarim sogan tavaya alinir.
Biraz kavurduktan sonra patates dilimleri alinir,
kapagi kapali sekilde tuz ve karabiber eklenerek patatesler yumusayana kadar pisirilir.
2) 2 yemek kasigi yagda kalan piyazlik dogranmis yarim sogan ve uzun kesilmis biber parcalari kavrulur.
Ustune kucuk kucuk dogranmis tavuk parcalari eklenir.
Sadece hepsi renk alana kadar kori ve tuz ile pisirilir.
3) Ayri bir kapta dereotu ve beyaz peynir karistirilir.
4) Hamuru olusturmak icin siviyag, yumurta, yogurt, kabartma tozu ve tuz telle karistirilir.
Elenmis un ile yogurulur, bir sure dinlendirilir.
Hamur 25-30 cm'lik kaliba uygun kenarlarindan yukselecek sekilde acilir ve yaglanmis kaliba yerlestirilir.
Hamuru çatalla yer yer delinir 180 derece fırında 10 dakika pişirilir
5) Hamurun ustune once patatesli karisim, onun ustune dereotlu peynir en uste de korili tavuk yerlestirilir.
2 yemek kasigi yogurt, yarim paket krema ve 1 yumurta cirpilip hepsini kaplayacak sekilde dokulur.
6) Üstü hafif kızarınca Rende kasar serpilir, onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirilir.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))