18 Nisan 2012 Çarşamba

TAVUKLU KABAKLI KİŞ

MALZEMELER
- 1 adet göğüs çok ince didiklenmiş
- 1 soğan
- 1kutu konserve mısır
- 1 adet kabak
- 1tutam maydanoz
- tuz, karabiber, kimyon,köri
- 1 tane kereviz yaprağı(çok küçük)

Soğanı sıvı yağda pişirip kabak ve tavuğu ekliyelim.
Birkaç dakika kavurduktan sonra baharatları serpip ocaktan alalım.

BEŞAMEL SOS
-2 bardak süt
-2 kaşık un
-3 kaşık margarin
-2 dilim rendelenmiş tulum peyniri

HAMUR MALZEMESİ
- 2 su bardağı un
- 3 dolu kaşık margarin
-1/2 çay bardağı soğuk su
- 1 yumurta

YAPILIŞI

Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra incecik açalım.
Hamurumuzu borcama ya da kelepçeli bir kaba yayalım
Tavuklu harcımızı içine koyup üzerine pişirdiğimiz beşamel sosu yayalım
175 derece fırında yarım saat pişirelim.

AFİYET OLSUN..

10 yorum:

  1. merhaba arkadaşım davetini görünce hemen kahveni içmeye geldim:) tavuklu kabaklı kiş tarifinide beğendim denemek isterim.Resim üzerine yazıyı nasıl yazdığımı sormuşsun arkadaşım googleden picasa 3 indirmen gerekiyor resimlerini düzenleyebiliyorsun fotoğrafın üzerine yazı yazabilirsin ve renk ayarı yapabilirsin inşallah yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin bloguma;))
    denemeni bende tavsiye ediyorum oldukça lezzetli bir tarif şimdi yedik;))
    sağol canım yardımcı olduğun için bakalım becerebilecekmiyim
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. BEN GELDİM
    TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM CANIM
    KİŞİ ÇOK SEVERİM
    ÇAYIMIN YANINA ALDIM
    BANA DA BEKLERİM
    :)

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin bloguma;)
    Kişin bende hertürlüsünü seviyorum.
    Hem pratik hemde bir okadar lezzetli.
    Şimdi ziyaretine geliyorum..
    SEVGİLER;))

    YanıtlaSil
  5. oooooo kabak mevsimini açmışsın sen canım:))))oh oh!ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  6. açtık valla canım 5 sene önce diyette alışmıştım kabak yemeye o günden bu yana favori sebzemdir;))

    YanıtlaSil
  7. bu kişi duymuştum ben..
    nasıl yapacağım acaba olur mu ki cumarteside kayınveldemleri yemeğe alacağız :D

    YanıtlaSil
  8. canım ben ince hamur sevdiğim için kabartma tozu kullanmadım madem ağır misafir gelcek biraz daha gösterişli olsun die kabartma tozu koyup yapabilirsin lezzeti harika ondan emin ol;))
    hemen ikram etçeksende üzerine kaşar rendelemeni tavsiye ederim.
    bak alt tarafta islim kebabı var onuda kayınvalidenler için öneririm
    onu bugüne kadar yaptığım herkes çok beğenerek yedi yanına pilav cacık istersen bol dereotlu limonlu fava işte menün tamam;)))))

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ellerine saglık .

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))