18 Şubat 2012 Cumartesi

SAKIZLI MUZLU MUHALLEBİ

MALZEMELER:
- 125 gr. margarin
- 2 küçük çay bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı kakao
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı
3 adet muz

HAZIRLANIŞI
Margarini tencereye alın ve eritin.
Üzerine unu ekleyip, sürekli karıştırarak ,unun kokusu çıkana kadar ve rengi hafif dönene kadar kavurun.
Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin.
Sütü koyunca topaklaşıyor ama sonradan karıştırdıkça açılıyor.
Şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin.
Bu arada sürekli karıştırmaya devam edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi başka bir kaba alın ve 5 dakika çırpın. Çırpmak muhallebinin kıvamı açısından çok önemli.
1 paket krem şantiyi toz olarak muhallebiye ekleyin ve yine çırpın. Borcamı sudan geçirin.
Muhallebinin yarısını borcama boşaltın.
Doğradığınız muz dilimlerini muhallebinin her yerine döşeyin.
Kalan muhallebiye 2 kaşık kakaoyu katıp, karıştırın.Bunuda borcama boşaltın.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
İki renkli, muzlu, krem şantili, sakız gibi uzayan bir muhallebiniz oldu.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))