18 Şubat 2012 Cumartesi

PORTAKALLI ISLAK KEK

MALZEMELER
- 3 yumurta
- 7 çorba kaşığı şeker
- 7 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu ve suyu
ŞURUBU İÇİN:
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 portakal suyu
- 5 çorba kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
- Kalıp yağlanır
- Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çIrpılır.
- İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.
- Kalıba boşaltılıp 170derece fırında 30- 40 dakika pişirilir.
- Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.
- Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))