MALZEMELER
-2,5 su bardağı süt
-4 yemek kaşığı un
-1 su bardağı toz şeker
-1 yumurtanın sarısı
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 pk. vanilya
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 kase ceviz içi
YAPILIŞI:
Unun ağır kokusunun çıkması için tereyağı ve unu birlikte bir kaç dakika kavurun.
Sütü yavaş yavaş ilave edin
Çırpma teliyle sürekli çırpın.
Hemen ardından 1 su bardağı şekeri ilave edin.
Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya ve margarni ilave edin.
Ocağın altını kapadıktan sonra mikser yardımıyla bir dakika kadar çırpın.
Yuvarlak cam kaseye boşaltıp buzlukta 1 saat kadar dinlendirin.
Akşamdan yapılıp buzdolabında 1 günde bekletilebilir.
Buzluktan çıkardığımız muhallebimizi bir kaşık yardımıyla elimize aldıktan sonra içerisine ceviz
yerleştiriyoruz ve yuvarlayıp Hindistan cevizine buluyoruz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))