18 Şubat 2012 Cumartesi

KAYMAKLIM PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
-100 gr kaymak
-1 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 adet yumurta akı
-1 çay kaşığı tuz
-1 paket (10 gr) instant maya
Un
İÇİNE;
100 gr beyaz peynir ya da tatlı lor, karabiber
Maydanoz
ÜZERİNE;
Yumurta sarısı, Susam

YAPILIŞI
Kaymak, margarin, toz şeker, sıvı yağ ve maya yoğurma kabına alınır.
Yavaşça un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 15 dk dinlendirilir.
İç için peynir ,karabiber ve doğranmış maydanozlar karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, elle yuvarlak olarak açılır.
Hamurun ortasına hazırlanan iç harç konur, kapatılıp elle yuvarlak şekil verilir.
Poğaçalar yağladığımız fırın tepsisine sıralanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirilir.
Değişik çok lezzetli kıyım kıyım bi poğaça kaymaklım denemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))