18 Şubat 2012 Cumartesi

ÇİLEKLİ TONTİŞ

HAMURU İÇİN
-250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı hindistancevizi
-1 paket şekerli vanilin
-4,5 su bardağı un
-1 poşet kabartma tozu
-1 yumurta akı
ÜZERİ İÇİN
-3 yemek kaşığı reçel
- 1 çay bardağı hindistancevizi

HAZIRLANIŞI
1.Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri ve 1 çay bardağı hindistancevizini karıştırın.
2.Üzerine şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun.
3.Şekil verin.
4.Yumurta akına batırıp fırın tepsisine dizin ve ısıtılmış 180 derecefırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
5.Soğuyan kurabiyeleri önce reçele sonra hindistancevizine batırın

Ağızda dağılan tontiş kurabiyeleriniz yemeye hazır

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))