10 Ocak 2013 Perşembe

ETLİ PATATES KAVURMASI




Herkese selam
Bugünkü depremi benim gibi duyan varsa çok geçmiş olsun diyorum
Valla ödüm koptuu ne kadar çok sallandık öyle
Allah beterinden saklasın inşallah..
Şimdi geçelim çoğu zaman yaptığım gb uydurmasyon tarifime
Buzlukta kemikli et vardı nasıl değerlendireyim derken
Et kendini önce düdüklüde sonrada kemiklerinden ayrılıp bu patateslerin
yanında buluverdi lezzetlide oldu

MALZEMELER
-kemikli kuzu eti
-patates
-kimyon, karabiber, kekik
-sıvıyağ

YAPILIŞI
kemikli eti 3 bardak su ile düdüklüde yarım saat haşlayalım
yarım saatte kapağını açmadan dinlendirelim (ben hep böyle yaparım daha ii oluyor sanki)
Patatesi az sıvıyağda hafif kavurup kemiklerinden ayrılmış etleride tencereye alıp
etler ve patatesler pembeleşene kadar kavuralım baharatlarınıda ekleyip
yemeğimizin altını kapatıp 5dakika kadar dinlendirip servis yapalım

AFİYET OLSUNN..

20 yorum:

  1. Yeni yıla özel blogumda hediye veriyorum.Gelirsen sevinirim;):)http://www.catchtheitgirl.com/2013/01/hediye-cekilisi-icin-hemen-bloga.html

    YanıtlaSil
  2. günaydın canım,yine geçmiş olsun .Yemeğin ise çok güzel uydurma ,bunu ben yerim ,üstüne bir de güzel,demli çay olabilir,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım
      güzel oldu güzel
      sonrasındada dediğin gb çayımızı demledik ohh

      Sil
  3. canım bu yemek tam benlik :))
    hemen size geliyorum :)
    ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım buyur gel bekliyorum;)
      ama o taze bitti bugün kıymalı yaprak sarma var
      şimdi pişti vallaha sıcak sıcak ;)

      Sil
  4. Canım,
    öncelikle geçmişler olsun. Allah bir daha göstermesin.
    Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım ağzına sağlık
      sevgiler

      Sil
  5. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyor iki lezzeti çok yakıştırırım birbirine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok yakıştırdım
      nefis oldu gerçekten
      teşekkürler canım;)

      Sil
  7. daha dun bizim ev de vardi aynisi.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm ne güzel tek ben yapmamışım;)
      seninde ellerine sağlık ozaman;)
      çoook teşekkürler

      Sil
  8. bugün en pişirsem ne yapsam diye düşündüğüm anların kurtarıcı yemeğidir kendisi ;)
    ama bu şekilde değil
    farklı bir tarif ile
    denicem bunuda
    ellerine sağlık paylaşım içinde ayrıca tşkler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım
      gerçekten çok lezzetli oldu
      bizim gb etoburlar için;)

      Sil
  9. Yemeği görünce hemen eşim geldi aklıma. Geçen haftalarda nöbetçi olduğum bir gün yorgun argın işe gelince ben yemek işine eşim el atmaya karar verdi ve etli patates yapmak istedi. Bir de bu aralar düdüklü tencereye taktığından düdüklüde yaptı. Ben de görmedim ne yaptığını bakmadım da açıkçası ama patatesler erimiş düdüklüde, bir de elinin ayarı yoktur eşimin yemek yaparken ertesi gün çat kapı misafir gelmese o yemek bitmezdi. Bir yemek yapıyor maşallah 5 gün her akşam ye:) Ordu doyurcak sanki:):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızım ne güzel işte eşin yemek yapabiliyor
      çoğu adam onuda yapamıyor;)
      olsun yavaş yavaş öğrenir
      bende düdüklü yemeğine bayılırım
      neyse sen öğret ona patatesle et aynı sürede pişmez pişemez die;)
      dediğin gibi allahtan kısmetlisi gelmiş;)

      Sil
  10. oy oyy nefiss :) pilaqv yoğurt yemeden yanında yat :)
    takipçinizim,sitemi ziyaretiniz için teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ne güzel bir yorum bu böyle
      hoşgeldin canım;)

      Sil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))