29 Mayıs 2012 Salı

ENGİNAR YEMEĞİ


MALZEMELER
3 adet enginar
2 adet açık tavuk but
1 adet kuru soğan
3 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı un
sıvıyağ, tuz

YAPILIŞI
Enginarların kötü yapraklarını 1 sıra ayıklayıp üzerinden 2parmak kesip 4'e bölelim
saplarını ayıklayıp dilimleyelim.
Düdüklü tenceremize sıvıyağ koyup tavuk ve soğanları kavuralım.
üzerine enginarlarımızı ve sapplarını koyup tuzunu atalım.
1 bardak suya limon ve unumuzu koyup enginarların üzerine dökelim
2 bardak daha su ilave edip 20 dakika düdüklü tencerede pişirelim.

AFİYET OLSUNN..

6 yorum:

  1. enginar yemeğini hiç sevmem :(((
    ama güzel görünüyor...
    tavukları ben yerim enginarlar senin olsun canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaciğerini seviyorsan senede 70 tane enginar yicekmişsin benden söylemesi..
      sevgiler;)

      Sil
  2. ne kadar faydalı bılıyorum ama yıyemıyorum m (((( ellerine saglık bırde bu tarifle deneyeyım ...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok sağlıklı
      birde bu şekilde denemenizi öneririm
      sevgiler..

      Sil
  3. Gözdecim seni mimledim:)))bekliyoum, ellerine sağlık canım bu arada!

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))