MALZEMELER
1kilo zırhta çekilmiş kıyma
bolca tuz
karabiber
iri dilimlenmiş patlıcan
ve kebap için kalın şiş
YAPILIŞI
Kıymamızı bol tuzla iyice yoğurup en az 2 saat dinlendiriyoruz.
daha sonra karabiberini ekleyip 5 dakika kadar yoğurup köftelerimizi iri iri yuvarlıyoruz.
köftelerimiz hazırsa patlıcanlarımızı kalın kalın dilimleyip 1 patlıcan 1 köfte şeklinde şişlerimize
sıralıyoruz. Yanınada fırından lavaş yaptırdınızmı ohh yemelere doyum olmaz.
Ha buarada bir şiş domates bir şişte biber közlemeyi unutmayın;)
AFİYET OLSUNN..
hep yapmaya niyet ederim ama hiç de yapamam.zaten evde patlıcan yasağı var(eşim yemiyor) Malesef bu kez bakmakla yetiniyorum:))))
YanıtlaSilsevgiler
aman ya patlıcan yenmezmi yaww ben bayılırım hele bu kebap muhteşem yani tek kelimeyle boşver arkadaşım madem kocan sevmiyor sende birgün annenlerde denersin;))
YanıtlaSilhe kuzum aynen dediğin gibi, patlıcan sevilmez mi, yemiyor adam işte.çocukluğundan beri yemezmiş.Naparsın artık?dediğin gibi benim patlıcan menüm annemlere gidince başlıyor, dur ben ikna edeyim onları da tez zamanda yapalım biz bu kebebı:)))))))))
SilMerhabalar iade zıyaretıne geldım hersey cok guzel.Pamuk ve Çakıla bayıldım benimde yakısıklı oglum Dumanım var.Sevgiler..
YanıtlaSilsağolun ziyaretiniz beni memnun etti dumanada bizim oğluşlardan selamlar;) herzaman bekleriz;))
Silmerhabalar,patlıcanın her halini severim,helede kebabına bayılırım birde mangalda olunca değmeyin keyfime:)
YanıtlaSilelinize sağlık..
aynen patlıcan kebabının yeri başkadır bendede tabi mangal olmazsa olmazz;)) yaz geldimi deymeyin mangal keyfimize tabi etrafı rahatsız etmeden;)))
YanıtlaSil