20 Nisan 2012 Cuma

KREMALI MANTARLI PAMUK ŞİNİTZEL

Bu akşamki menümüzde bu güzel tavuklar vardı.
Ben farklılıkları seven bir mutfak sever olarak yine farklı bir tarif keşfettim, yaptım, onayladım
vee şimdi bu tarifle karşınızdayım. Yüzde yüz benim tarifimdir hiçbir yerde duymadım;)
şinitzeli severek yapıp yiyorum ama içindeki yumurta ve un sayesinde çok yağ çektiği
için yumurtasız bir tarif uydurmak istedim sonuç gerçekten harika tavukseverler denemeli;)
yumurtalısı kadar ağır değil ve çıtır olmuyor yumuşacık pamuk gibi bir tavuk tarifine buyurun

MALZEMELER

2 adet tavuk göğüsü
2 çay bardağı süt
yarım paket toz kremalı mantar çorbası
kızartmak için sıvıyağ
galeta unu

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım.
derin bir kapta 2 çay bardağı süt ve yarım paket toz kremalı mantar çorbasını karıştıralım.
doğradığımız tavukları bu karışımın içine koyup buzdolabında en az 3 saat bekletelim.
Yapıcağımız zaman tavukları sostan çıkarıp galeta ununa bulayıp kızartalım.
Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum..

AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. Akşam için olsa süper olurdu ama bir tencere dolusu mercimeğim var..:))
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağoğol canım başka zaman denersin belki
      mercimekte güzel;)
      sevgiler

      Sil
  2. ellerine sağlık bu ara kızartma yiyemesemde ızgara yada haşlama yapıp hafif soslarla nefis hale getiriyorum.

    YanıtlaSil
  3. Malzemelerine bakınca nefis olduğu kesin.
    denemeliyim :))
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler;)
    bencede kesinlikle onayladığım bir tarif oldu.
    denemenizi tavsiye ederim sonucu yazarsınız.
    sevgiler..

    YanıtlaSil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))