16 Nisan 2012 Pazartesi

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER
-1 parça tavuk eti (Kalça ile daha lezzetli oluyor)
-1 çay bardağı arpa şehriye
-1 adet patates
-1 tatlı kaşığı un
-1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
-Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Tavuklar haşlanır, ufak parçalara bölünür.
Yağ ve un kavrulup üzerine tavuk suyu eklenir.
Şehriyeler , patates ve tavuklar kaynamış olan tavuk suyuna eklenir.
Çorbayı terbiyeli yapmak için;
1 adet yumurta sarısını 1 limon suyu ile çırpın pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın
Tuz ve karabiber ekleyip patates yumuşayıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUNN..

2 yorum:

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))