MALZEMELER
-1 parça tavuk eti (Kalça ile daha lezzetli oluyor)
-1 çay bardağı arpa şehriye
-1 adet patates
-1 tatlı kaşığı un
-1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Tavuklar haşlanır, ufak parçalara bölünür.
Yağ ve un kavrulup üzerine tavuk suyu eklenir.
Şehriyeler , patates ve tavuklar kaynamış olan tavuk suyuna eklenir.
Çorbayı terbiyeli yapmak için;
1 adet yumurta sarısını 1 limon suyu ile çırpın pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın
Tuz ve karabiber ekleyip patates yumuşayıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUNN..
oğluşumun en sevdiği çorbadır,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsağol canım sevgiler ;))
YanıtlaSil