18 Şubat 2012 Cumartesi

HAŞHAŞ PASTASI

MALZEMELER
- 1 bardak un
- 1 bardak haşhaş
- 1 bardak irmik
-1 bardak şeker
-1 bardak süt
-1 bardak çiçek yağı
- 3 yumurta
- 1paket vanilya kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
- 1 bardak şeker
- 1 bardak su

HAZIRLANIŞI
- malzemelerin hepsi çırpılıp borcamda 170 derece fırında pişirilir
- hazırlanan şerbet ılınan kekin üzerine ılık olarak dökülür
- soğuyunca üzerine 1,5 çay bardağı sütle çırpılan kremşanti sürülür
- servis yaparken üzerine isteğe bağlı taze yada kuru meyve parçaları veya antep fıstığı konulabilir
AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))