Bu akşamki menümüzde bu güzel tavuklar vardı.
Ben farklılıkları seven bir mutfak sever olarak yine farklı bir tarif keşfettim, yaptım, onayladım
vee şimdi bu tarifle karşınızdayım. Yüzde yüz benim tarifimdir hiçbir yerde duymadım;)
şinitzeli severek yapıp yiyorum ama içindeki yumurta ve un sayesinde çok yağ çektiği
için yumurtasız bir tarif uydurmak istedim sonuç gerçekten harika tavukseverler denemeli;)
yumurtalısı kadar ağır değil ve çıtır olmuyor yumuşacık pamuk gibi bir tavuk tarifine buyurun
MALZEMELER
2 adet tavuk göğüsü
2 çay bardağı süt
yarım paket toz kremalı mantar çorbası
kızartmak için sıvıyağ
galeta unu
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım.
derin bir kapta 2 çay bardağı süt ve yarım paket toz kremalı mantar çorbasını karıştıralım.
doğradığımız tavukları bu karışımın içine koyup buzdolabında en az 3 saat bekletelim.
Yapıcağımız zaman tavukları sostan çıkarıp galeta ununa bulayıp kızartalım.
Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum..
AFİYET OLSUN
Akşam için olsa süper olurdu ama bir tencere dolusu mercimeğim var..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
sağoğol canım başka zaman denersin belki
Silmercimekte güzel;)
sevgiler
ellerine sağlık bu ara kızartma yiyemesemde ızgara yada haşlama yapıp hafif soslarla nefis hale getiriyorum.
YanıtlaSildiyet bitince yersin sende artık;)
Silsevgiler
Malzemelerine bakınca nefis olduğu kesin.
YanıtlaSildenemeliyim :))
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
teşekkürler;)
YanıtlaSilbencede kesinlikle onayladığım bir tarif oldu.
denemenizi tavsiye ederim sonucu yazarsınız.
sevgiler..