Eritme kanat bu da ne ki??
dediğinizi duyar gibiyim
bu yemeği annem tavukları ocakta unutarak keşfetti
iyi de oldu efendim lezizmi leziz hele kokusu muhteşem
denemenizi tavsiye ederek başlıyorun tarifime..
MALZEMELER
1kilo kanat
2 bardak su
2patates
kimyon, karabiber
nane kırmızı biber tuz
YAPILIŞI
Kanatlarımızı yıkayıp tütsülüyoruz nedenmi?
çünkü şimdiki kanatları maşallah kıllı tüylü satıyorlar ve bende biryerde
yemek yerken tabağıma böyle bir kanat gelince tiksiniyorum.
aman siz siz olun şu kanatları ocağın üstünde tütsüleyiverin.
tenceremize 2 bardak kaynar su, kimyon ve karabiberimizi koyuyoruz
2 dakika kaynatıp kanatlarımızı ve patatesleri tenceremize alıp kısık ateşte
suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
(tenceremiz muhakkak yapışmaz teflon ya da seramik olmalı yoksa tavukları
tencerenin dibinden kazırız;)
tavuklar ve patatesler suyunu çekip kızarmaya başlayınca önlü arkalı
çevirip pembeleşmesini sağlayalım diğer baharat ve tuzunuda ekleyip
servis edebiliriz. tavuklar eriyip kemiklerinden ayrılmıştır artık.
AFİYET OLSUNN..
Ellerine sağlık.Tavuk kanadı çok severim ama devamlı ızgarasını yaparım bunu da denemeli.Sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler bende çok severim kanadı sevmeyenlerede şaşarım;)
Silızgarası zaten harika oluyor da izmirde öyle bir şansımız yok
anca yazlığa gidince buluşuyoruz ızgarayla;)
sevgiler canım.
İşte bu pratik her tarif benim icin artik takipteyim
YanıtlaSilhoşgeldin şekerim.
Sildenediklerinin sonuçlarını banada yazarsan çok sevinirim
sevgiler.
enfes görünüyor en kısa sürede denemeliyim :)
YanıtlaSil