7 Ağustos 2012 Salı

ADANA KEBAP

Kebap tariflerimize kaldığımız yerden devamm sevgili bloggerlar
yazlıkta olunur mangal yakılırda kebep yapılmazmı valla sizi bilmem ama
benim olduğum yerde muhakkak yapılır buyurun tarifime

MALZEMELER

1 kilo dana kıyma
200 gr zırhta çekilmiş kuyruk yağ
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Kıymamızı zırhta çekilmiş kuyruk yağı ve 1 kaşık tuz ile yarım saat yoğurup
buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
2 saat sonra karabiber pul biber ve 1 kaşık tuz koyup tekrar yarım saat yoğurup 1 saat
daha buzdolabında dinlendirip şişlerimize geçirelim
mangalımızın üzerinde hafif ateşte ağır ağır pişirelimm.

AFİYET OLSUNN..

5 yorum:

  1. kız mangal yaptın da beni niye çağırdadın :)))
    çok severim...
    emeği geçen herkesin ellerine sağlık....
    sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
  2. kıyamam yavrum çok uzaktasın
    nasıl olcak bu iş
    sağol tatlımm sevgiler;))

    YanıtlaSil
  3. kargoyla yolla banane banane :))
    ben evde ısıtırım :)))
    öptüm canım...

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis gözüküyor Adana'mın kebabı..Afiyet olsun sizlere ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol tatlımm
      güzelde işte bol bol kalori ama olsun;))
      bu güzel tad için değer..

      Sil

bakıp geçme yahu ne düşünüyorsun merak ediyorum
nasıl olmuş iyimi beğendinmi yıkıcı değil yapıcı
yorumlarını bekliyorumm hadiiiiiiiiiiii;))